To toplo sunce koje vidite kroz vaše prozore je bukvalno sreća za dušu, ali kako se dani skraćuju, osvetljenje unutrašnjosti vaših domova je sledeća najbolja stvar. Kada razmišljate da dodate osvetljenje u dečiju sobu ili igraonicu, razmislite o jednom (ili više) od ovih šet ključnih načina da osvetlite prostor.

Da li ste razmišljali o korišćenju dečije lampe kao izvoru osvetljenja?

Dečije lampe su deci jednostavne za uključivanje i isključivanje i generalno samo korišćenje. Dečije lampe su veoma zgodne pri osvetljenju prostora i osvetljenju zadatka tako da možete da ih postavite pored stolice za čitanje ili ljuljanje kako bi vaše dete imalo dovoljan izvor svetla pri listanju svoje omiljene slikovnice ili čitanju omiljene knjige, pored toga doprinose lepoti ambijenta. Vrlo su povoljne što ih čini odličnim izborom za kupovinu.

Obavezno razmislite o upotrebi gornjeg svetla.

Na tržištu postoji toliko mnogo lepih privesnih svetiljki koje možete izabrati za vaše dete, a mnoge omogućavaju prekidač za prigušivanje, što ponekad čini ovo jedinim svetlom koje je zapravo potrebno da dodate u sobu vašeg deteta.  Ovo je odličan način da pri uskom buzdetu obezbedite svom detetu potrebno osvetljenje bez dodavanja bilo koje druge vrste osvetljenja.

Upotrebite i postavite zidne svetiljke u dečijoj sobi.

Koristite zidne svetiljke za vrhunski izgled koji obezbedjuje samo osvetljenje koje vam je potrebno u tačnom položaju u kojem želute da budu. One su odličan izbor jer ih možete postaviti iznad dečijih kreveta, pogotovo tamo gde nema dovoljno mesta za druge opcije i vrste osvetljenja. Zidne svetiljke će sobi dati totalno novi izgled jer su vrlo lep detalj koji možete lako da uklopite sa dizajnom dečije sobe.

Koristite stonu lampu i očuvajte vid vašem detetu.

Stona lampa ili lampa zadatka može da obezbedi upravo ono svetlo koje vam je potrebno kod stola za presvlačenje u sobi za bebe, malo svetla u sobi za mališane ili na radnom stolu dok deca postaju starija. Dok vaše dete crta, čita, piše i slično, želite da ima savršeno osvetljenje pri bavljnju tih radnji kako mu se vid ne bi oštetio. Neke lampe će moći da se prenose od bebe do tinejdzera sto ih čini veoma korisnim i ekonomičnim.

Noćno svetlo je vrlo važno vašim mališanima kako bi se osećali sigurno.

Toliko dece vole da imaju kontrolu nad isključivanjem i uključivanjem svetla, što noćna svetla čini se uverili da možete da vidite šta radite u tim ponoćnim promenama, uspavankama i najvažnije od svega da uverite svoje dete da ne postoji čudovište ispod kreveta koje će ga ujesti.

Da li ste razmišljali dakoristite žičanu lampu?

Svetla na žici dolaze na toliko različitih i raznovrsnih načina da su opcije skoro pa neograničene neke od izbora su jarka svetla loptica, bajkovita svetla, zvezdana svetla i tako dalje. Žičane lampe su jakopraktične i dodaju tako mekan dodir za umirujuće i leraksirajuće svetlo i dekor na zidu.

N ajbolje bi bilo da uključite najmanje dva od navedenih načina u svaku sobu koju ukrašavate, kako bi postojalo nekoliko opcija za obezbedjivanje svetlosti koja vam je potrebna.