Kafa je asocijacija na predah, druženje sa prijateljima, ono vreme koje odvajamo samo za sebe, energija u jednoj šolji…Za nju se vezuju samo lepi osećaji pa je jasno zašto se svake godine u svetu popije preko 500 milijardi šoljica kafe, a najviše uz ujutru.

Svaki poklon vezan za kafu koji je se daruje ljubiteljima kafe je onaj koji je od srca i njima jako drag. Pri izboru možete biti dosta originalni i tako jasno pokazati koliko vam je stalo.

1# Aparat za espresso

Ovo je nešto što bi svaki ljubitelj kafe obožavao jer espresso svakome prija. Kupite aparat koji koristi kapsule za kafu i darovaćete jednostavnu upotrebu, kafu sa ukusom i jačinom po želji i fantastičnim mirisom svaki put.

Aparat za kafu nije jeftin, ali je svakako odličan način da nekome pokažete koliko vam znači. Garantujemo da ćete svakodnevno biti u mislima kada god se posegne za šoljicom kafe.

2# Personalizovane šolje za kafu

Personalizovane šolje za kafu su odličan poklon ljubiteljima kafe gde možete staviti zajedničku sliku, citat ili njegovu omiljenu izreku. I ovo je odličan način da se upamte važni događaji i pokaže nekome koliko vam je stalo.

Možete kupiti i travel šolju koja čuva temperaturu tečnost i omogućava da kafa bude deo dana i onda kada nismo u blizini aparata za kafu.

3# Dodaci za espresso

Ako kupujete aparat za kafu ili vaša omiljena osoba ga već poseduje, kupite dodatke koji će oduševiti i kompletirati poklon.

Svaki obožavalac epressa prosto mora imati mikser za mleko koji brzo i lako muti mleko u penu, a da bi bio jak i efikasan birajte one koji rade na struju.

Dispanzer za kapsule za kafu retko ko ima, a korisno je za čuvanje kapsula i lako uzimanje u svakom trenutku. Ako odaberete originalan deo iz Nespresso ponude kupićete ili teglu sa lako dostupnim otvorom u koju staje i preko 10 kapsula, providnu tako da vidite da li ima kapsula, ili neki od Touch dispanzera koji sortiraju kapsule i rotiraju se za lakše uzimanje.

Cene su različite pa će se pronaći idealan poklon za svaki džep.

4# Sobna biljka za ljubitelje kafe

Coffea arabica je biljka koja daje kafu. U kućnim uslovima se to možda neće dogoditi, ali svakako može biti idealna kao dekoracija svojim prelepim zelenim listovima. Nije isključeno cvetanje i stvaranje ploda što će obradovati vlasnike ove biljke.

Naravno da ona neće roditi dovoljno da se skuva kafa, ali je sama ideja krajnje originalna i zanimljiva.

5# Tiramisu 

Ako hoćete da izađete iz okvira standardnog darivanja, a prilika to dozvoljava, kupite ili napravite tiramisu i usrećićete svakog obožavaoca kafe!

Reč je o sočnom italijanskom kolaču koji osvežava i savršenog je ukusa, a izdvaja ga to što mu se kora natapa kafom pa je idealan dezert za svakog ko voli kafu.

Ovo su primeri originalnih poklona koji će dati jasno doznanje koliko vam osoba znači. Dobar su izbor za većinu prilika, i za muškarce i za žene, i za mlađe i starije osobe pa izaberite onaj koji će najbolje odgovarati, greške nema.